Exkursion och en välbehövd helg

Veckans exkursion till Sala blev en lång dag i bussen på snöiga vägar. Vi åkte genom samhällen, in på skogsvägar, längs med vattendrag och promenerade i staden. Jag tror att vi har en ganska bra grund för att fortsätta vårt arbete, något som vi ska börja med redan imorgon. Vi besökte bland annat Sala silvergruva och brandområdet (från den stora skogsbranden 2014). Stora områden med förkolnade stammar som i kombination med den vita snön gjorde landskapet svartvitt. Vi stannade där för en fikapaus och åt choklad-croissanter som våra kursledare bjöd på.

 

Helgen har som vanligt gått för fort. Jag har hunnit med både träning, barhäng och fixa i lägenheten. Idag blev det även en tur till ett naturreservat och hunden sprang som en tok i snön medan vi drack nyponsoppa. Det fanns många stora ekar och på den en aning suddiga bilden nedan var en av de största- min sambo fick agera skalgubbe och syns sittande vid ekens fot om man kollar tydligt. Gissar på att den har minst 300-400 år på nacken!

Ek, Quercus robur (ett av de första latin som man får lära sig på utbildningen).

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.