Att välja utbildning

Det kan vara svårt att veta vilken utbildning man ska välja och så här års är det nog många av er som läser detta som står och väljer, funderar eller velar. Själv visste jag verkligen inte vad jag skulle bli när jag började plugga hållbar utveckling här i Uppsala. Jag visste inte ens vad landskapsarkitekt var och jag hade inte så bra koll på SLU heller. Dock visste jag att jag ville arbeta med något som var både tvärvetenskapligt och kreativt på samma gång och som även leder till spännande jobb, men fanns en sådan utbildning?

Hade jag inte varit inne hos optikern en höstdag och letat läsglasögon hade jag inte heller börjat prata med tjejen som jobbade i butiken som lite kort berättade att hon pluggade till landskapsarkitekt när vi stod och småpratade. Jag kom ut ur butiken och började googla på yrket och tänkte direkt att detta kanske faktiskt är något som passar mig! Sanningen är dock att man inte kan veta helt och hållet vilken utbildning som passar en, så man måste våga testa. Väljer ni att börja på landskapsarkitektprogrammet vet ni att ni hittat till rätt hus på SLU när de annars avskalade väggarna har pyntats med små teckningar eller skisser!

Vår entré.
Lark-köket. Vi är det enda programmet (ihop med landsbygdsutveckling) som har ett kök där man kan laga mat. Detta var ett önskemål från studenterna när nya huset byggdes, för hur ska vi annars kunna värma mat till programfester eller koka kaffe till fika?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.