Anläggningsmöte

Idag har jag varit på möte med kommunens anläggare och pratat om mina ritningar! Dom gav en massa bra synpunkter som jag börjat revidera efter. Eftersom att man inte blir någon anläggningsexpert på utbildningen är det viktigt att lära sig av de som har dessa kompetenser för att projekt ska kunna bli så bra som möjligt.

Sedan har jag varit på möte angående verksamhetsmål. Eftersom att kommuner är politiskt styrda ska kommunens tjänstemän (det vill säga landskapsarkitekter inkluderat) uppnå de politiska målen. Därför skrivs ytterligare, mer konkreta och mätbara mål inom verksamheten som de sedan ska visa för politikerna och jobba för. Detta är självklart inget enkelt med ett exempel från dagen var att X antal buskage ska rivas för att platser ska upplevas som tryggare.

Efter första helgen i Uppsala på länge är jag lite mer utvilad än tidigare men ser fram emot julledighet! Jag har också fått reda på att jag kommit in på de kurser jag helst ville läsa i vår, vilket känns jättekul:)

3 kommentarer

  1. Hej! Jag funderar på att läsa Landskapsarkitekt i Skåne. Men funderar på hur det funkar med boende. Har du några tips på var man ska vända sig, vilken bostadskö som är bra att stå i? Hur löste du det med boende?
    Tack!

    1. Hej Wilma! Jag har tänkt länge att skriva ett bostadsinlägg, nu fick jag äntligen tummen ur och publicerade det precis. Kika på det och återkom gärna med frågor! Många som söker programmet söker nog på båda orterna och det är jättebra att stå i köer både i Uppsala och Lund/Malmö, även efter att man börjat på en av orterna. Vissa som pluggat i Alnarp vill senare testa Uppsala och vice versa:) Vet man med sig att man vill göra praktik och kanske skriva sitt exjobb på en helt annan ort så kan man ställa sig i köer även där redan nu. Hoppas bostadssökandet går bra och att vi ses i höst:)

      //Siri

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.