December

Denna vecka har gått supersnabbt, känns som att jobbveckorna som landskapsarkitekt går ännu snabbare än studieveckorna!

I veckan var jag tillbaka på Ultuna för seminarium, vilket innebar presentationer om praktikplatserna. Det var jättekul att få höra hur alla kurskamrater har på sina olika praktikplatser. Många är ju på privata kontor vars landskapsarkitektavdelningar har runt 10-15 anställda. En av de stora skillnaderna mellan min praktikplats och deras är att de projekt som jag får ta del av alltid ligger inom kommunen medans kontor jobbar med projekt runtom i Sverige. Kommunen är också oftast beställare av jobb, enkelt förklarat innebär det att kommunen säger ”på denna plats får bostäder byggas med följande krav….” och konsultfirmor får i uppdrag att rita detta innan det byggs av byggherren. Därför ser även arbetsuppgifterna ofta annorlunda ut.

Sedan har det rullat på som vanligt med möten, skissande och platsbesök. Även hemma har det varit fullt upp med födelsedagsfirande, göteborgsresa och julfix. Imorgon ska jag göra ett inspirations-platsbesök här i Uppsala under förmiddagen, vilket känns superskönt att inte börja veckan med att inte behöva gå upp klockan fem:)

Publicerat den
Kategoriserat som SLU

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.