Praktikplats!

Under de tre första åren på programmet har man en och samma klass. När kurserna blir valbara splittras alla upp och tyvärr så träffar man ju inte alla lika ofta. Därför blir det en extra bra fredag när man har en hel helg framför sig med kul grejer med gamla kursare att se fram emot!

Under veckan har jag fått en praktikplats! Höst/vintern kommer jag nu spendera på Enköpings kommun. Jag vet inte än vad jag kommer få göra men jag kommer få handledning av en landskapsarkitekt, så det kommer nog bli både spännande och lärorikt.

Enköping sommartid.

Enköping ligger tre-kvart från Uppsala och har många parker. Vi har varit på studiebesök och kikat runt i några ut av dom. En av parkerna är ritad av Piet Oudolf som är lite av en kändis inom landskapsarkitekturen när det kommer till moderna perennplanteringar.

Jag har skrivit och skrivit under veckan. Det enda som jag har haft schemalagt var en handledning men vår professor och kursansvarige. Vi kollade igenom min uppgift och åt choklad. Hon kommer tyvärr att flytta och inte vara kvar som lärare på SLU men hennes forskningsprojekt om alternativ till gräsmattor med högre biodiversitet kommer att fortgå. Delar av projektet finns att kika på ute på campus i form av planterade ängsytor.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.