Söndag i solen

Denna vecka har gått supersnabbt och det har varit en blandning av höstens regnigaste och soligaste dagar. Vi har haft föreläsningar om demokratiska landskap, om resiliens samt ännu ett litteraturseminarium. Resiliens inom landskapsarkitektur handlar om stadens förmåga att klara av olika händelser i form av exempelvis naturkatastrofer. Detta är något som jag vill jobba med i framtiden!

Dessutom har vi haft en hel del tid för att skriva våra uppsatser. Det är alltid intressant att se hur mycket annat man kan få gjort när man ska komma igång med en uppsats. Denna vecka måste jag verkligen få den gjord.

Idag har jag varit ute och promenerat i solen. Innan jag började läsa till landskapsarkitekt kunde jag bara ett fåtal trädarter men efter några kurser har jag lärt mig över 200 träd- och buskar. Jag kom ihåg att vi i vår första kurs fick lära oss vilka höstfärger träden fick och just då kändes det omöjligt att komma ihåg sådana detaljer, men ju mer man läser om ett ämne desto mer insnöad och intresserad blir man. Just nu är alla aspar och björkar gulfärgade och hösten är som finast. Det är faktiskt så att ju längre norrut man kommer i Sverige desto intensivare blir trädens höstfärger, så jag som kommer från västkusten njuter alltid lite extra av hösten här i Uppsala.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.