Skisser och idéspåning

Idag rotade vi fram våra skisspapersrullar och tuschpennor för nu har vi påbörjat ett gestaltningsprojekt!

Oftast arbetar vi med gestaltningar i så kallade Studiokurser- då jobbar man ofta intensivt med ett och samma projekt under flera veckor. Vi har jobbat med stadsdelar, naturområden, gator och bostadsgårdar tidigare. I denna kurs gör vi ett kort men intensivt grupparbete som handlar om att vi ska göra en konceptidé för ett torg i Uppsala. Vi ska arbeta utifrån kursens olika delar vilket innebär med inspiration från våra artiklar om Berlin, utifrån litteratur samt utifrån veckans tema kring hur vi rör oss på platser och hur man upplever staden med olika sinnen. Denna gång ska vi inte göra ett fullt utarbetat förslag utan lämna det på idéstadiet.

Jag har haft några intensiva dagar eftersom att jag även börjat med en distanskurs om dagvatten via ltu. Detta är ett ämne som vi får lite grunder i under utbildningen men eftersom jag är intresserad av att arbeta med just detta passar jag på att ta en extrakurs. Dagvatten är all nederbörd som hamnar på hårdgjorda ytor i städer och kan bland annat skapa översvämningar eller transportera giftiga ämnen till vattendrag. Som landskapsarkitekt kan man arbeta med dessa viktiga frågor!

Publicerat den
Kategoriserat som Kurser

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.