Skrivuppggiften inskickad!

Under de senaste dagarna har vi arbetat med vår första skrivuppgift som jag precis skickat in. Det var en skrivuppgift i arkitekturkritik som skulle handla om en plats från studieresan i Berlin, vilket enkelt förklarat kan vara en beskrivande, reflekterande eller problematiserande text om en plats eller projekt som vi besökt. Jag har skrivit om Sudgelände, parken som byggts i ett industriområde med tågräls.

Gångtunnel i Sudgelände.

Vi har även hunnit med ett besök på ArkDes i Stockholm med kursen där vi gick på Making Effect Symposium som handlade om arkitekturforskning (se architecturemakingeffect.se). Det var intressant att se hur många olika forskningsområden det faktiskt finns men då varje forskare endast hade en kort stund att presentera var det svårt att förstå deras resultat. Vi passade på att kolla på en utställning på Moderna museet och njöt av konferenslunch i höstsolen.

I föreläsningssalen på ArkDes.
Schemat.

Helgen spenderades bland annat i Fiby urskog med några vänner. Det är en av de platser man får besöka på kursen Ekologisk botanik vilket är utbildningens kanske mysigaste kurs. Vi hittade mycket svamp ute i skogen!

Höstskörd!

Nu blir det till att fokusera på litteraturinläsning och veckans två seminarium!

 

Publicerat den
Kategoriserat som Kurser

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.