Färger

Ett kort inlägg om färg

Färg. För mig kändes det enkelt och självklart innan jag satte mig bakom ett skissbord och skulle bestämma en färgskala för mitt projekt i Studio 1 kursen förra terminen. Färgerna skulle passa till både min illustrationsplan och mina sektioner. Den skulle vara naturlik men ändå spännande och helst lite nyskapande. Den skulle matcha mig och mina tankar kring platsen jag skulle skapa. De skulle vara fina tillsammans och förmedla den känsla jag ville åstadkomma. Det blev en flopp och jag var inte alls nöjd med mina färgval.

Hur ska jag undvika att göra samma misstag igen? Jo, efter förra årets projektkurs Studio, när jag inte blev nöjd, har jag börjat reflektera över färg. Jag har börjat fota landskapet när det visar sig i färger jag gillar eller inspireras av. Här i inlägget hittar ni några av de bilderna. Så tänk själva, när tycker ni att landskapet är fint?

Jag blev nyfiken på färg och gav mig ut på internet för att lära mig mer. Jag hittade bland annat en föreläsning av Professor Axel Buether. Han har forskat kring hur färger talar till och påverkar oss. Jag tyckte det var tänkvärt, även om jag misstänker att färgers påvekan på oss är mycket mer komplext än ett 20 minuters Ted- talk. Här är länken till föreläsningen: https://www.youtube.com/watch?v=oCNWPu0ScjA&t=183s

Det var allt från mig och mina färgval!

Med vänliga hälsningar/ Wilma

Publicerat den
Kategoriserat som Campus, Tips

av Wilma

Hej! Mitt namn är Wilma och jag har precis börjat mitt andra år på Landskapsarkitekturprogrammet i Alnarp. Det är mig ni ska få följa i år, på mina äventyr som student. Det kreativa har alltid varit en viktig del av mig och biologi har alltid intresserat mig. Dessa två tillsammans, i en härlig samklang blir landskapsarkitektur. Det är i alla fall vad jag tycker. Det är ett ämne med stor bredd och många möjligheter till att utforska. Det försöker jag också göra, genom olika kanaler lär jag mig allt mer om det ämne som ska bli mitt yrke.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *