Magnoliaskogen

Nu blommar magnoliorna i Alnarp… I utkanten av parken finns den så kallade Magnoliaskogen och det är precis så härligt som kan man gissa. I nuläget är plantorna inte fullvuxna så där finns lärkträd, idegran och kinesisk sekvoja för att “amma” magnoliorna. Amträd fungerar så att dom liksom hjälper ett annat träd att etablera sig och växa, genom att ge skydd men även genom att “hetsa upp” det andra trädet så att det växer lite snabbare. De brukar vara av en billig trädsort och tanken är alltså inte att dessa träd ska finnas med i själva slutskedet, utan undan för undan gallras bort. Så har man då gjort med magnoliorna, för att dom ska trivas behövs en skuggig och skyddad växtmiljö. Därför planterades alltså snabbväxande lärkträd, idegran och kinesisk sekvoja in samtidigt som magnoliorna, träd som snabbt ger volymer och skugga. Med tiden kommer dessa amträd att gallras bort för att tillsist lämna kvar en skog av magnolior i alla dess färger…!

Jag kan dock tycka att den kinesisk sekvojan och magnoliorna passar ganska bra ihop och hoppas att dom sparar några sådana!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *