Alnarp i vårblom

Alnarps bästa tid är nu. I alla fall enligt min åsikt! Redan för ett antal veckor sedan slog vintergäcken ut och bildade stora gula mattor i parken. Dessa skiftade snart i blått, när scillan tog över blomningen. Det är det fina med Alnarpsparken, man kan vara säker på att det näsan alltid är något som blommar. Och det blir speciellt påtagligt såhär på våren, då växterna mycket påtagligt låter stafettpinnen vandra mellan varandra. I våra växtkurser trycker våra lärare ofta på vikten av att på en plats planera in växtlighet också i markskiktet, och då är exempelvis vårlökar ett ypperligt val för att skapa upplevelsevärden under större delar av året. En plats som skapar en gröna oas på sommaren har då plötsligt även estetiska värden redan i mars. I Alnarpsparken finns markskikt av bland annat klosterliljor, snödroppar, scilla, vårlök och, kanske det mäktigaste av allt, en hel glänta med julrosor!

också många vackra träd och buskar blommar nu…
julrosor!!!!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *