Exkursion till Louisiana

Vi gjorde ett fredagsbesök på Louisiana i formlära-kursen. Sån lyx! Där tittade vi framförallt på videokonstnären Pipilotti Rists installations-utställning. Det var väldigt inspirerande, då vi ju själva var mitt inne i vårt egna arbete med våra, för många, livs första installationer i form av paviljongerna. En av utställningens vackraste installationer bestod av hundratals lampor som skulle föreställa pixlar, och därav skapa upplevelsen av att själv befinna sig inuti ett videoverk…

Det är också ett himla härligt ställe att bara vara på, Louisiana. Byggnaden i sig är ganska kringelikrokig och inte helt lätt att navigera sig i, men därför desto roligare att upptäcka. Där finns en fin trädgård också med vacker grönska och ett stort antal permanenta skulpturer av internationella konstnärer. Vi fick en guidad specialtur av vår lärare som berättade om skulptörerna och även en del om de konstnärer som ställs ut i museets permanenta utställning. Allt som allt en riktigt härlig dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *