Knoppvandring!

Har ju glömt att berätta om knoppvandringen med Dendroutskottet! För 2 veckor sen kom biologen, arboristen och knoppnörden Claes Lööw (författaren till den nyutgivna boken Den Stora Knoppboken!) och höll en knoppvandring i Alnarpsparken. Kul! Och herregud så oändligt stort ämne det är. För att artbestämma träd utifrån knopparna kollar man på saker som knoppfjäll, behåring, bladärr, färg, placering, storlek, mängd, ludenhet, ja ni hör ju. Smått, nördigt och väldigt pilligt, men ett väldigt intressant och roligt ämne att liksom gräva ner sig i, tycker jag!

Vi var ungefär 30 studenter anmälda. Så efter lunch gick vi i samlad trupp en dryg timme och fick lära oss om diverse arter. På bilderna ser vi från vänster Kaukasisk vingnöt (Pterocarya fraxinifolia), Aronia melanocarpa och Rönn -tror jag! (Sorbus aucuparia). Efteråt blev det fika och eftersnack i kårhuset. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *