Kuben

Vi jobbar med kubisk rumslighet denna kursen. Genom att utgå från en kub, en förhållandevis enkel form, försöker vi undersöka med hjälp av olika metoder hur en kub kommuniceras och hur det kan skilja i uttryck beroende på form, perspektiv, utsnitt.

På ett sätt är det en ganska ”simpel” uppgift (att rita en kub är inte särskilt ansträngande), på ett annat sätt väldigt svår. Med en så enkelt form som kub blir det man ritar och de val man gör så definitiva. Det finns inget utrymme för att trolla, virra bort fokus från hantverket och valen man gör genom att rita en mer komplex form (säg en plastflaska), där man kan sväva ut med dekor, imponerande yta eller teckningsstil. Till inspiration tittade vi på konstnären George Seurat teckningsstil, idén om att framförallt förmedla formen, av ett objekt, med hjälp av valörteckning av ljus och mörker. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *