Trädseminuarium 3.0

I förra veckan anordnades ett dagslångt seminarium om TRÄD på Alnarp! Aulan var fullproppad hela dagen. Där fanns arborister och folk från plantskolor och trädgårdsmästare och studenter… Dagen bestod av föreläsningar om bland annat skötsel av träd och hur man väljer rätt träd till rätt ståndort och hur växter eventuellt kan förbättra luftkvaliteten i en stad. Det presenterades även en ny digitalt trädselektionsguide, som kan hjälpa människor i olika professioner att välja rätt träd (och som förresten finns att använda gratis här http://www.tdag.org.uk/)! Spännande grejer va!

I och med att vi just nu läser kurser som berör stadsplanering och formgivning så var det ett roligt avbrott att få ta del av den kunskap som rör den lite konkret grönare avdelningen inom yrket. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *