stickling okänd!

Ibland händer det att jag plockar med mig en stickling hem från skolan… idag till exempel hittade jag denna bland andra vintergröna marktäckare. I utbildningen dyker det med jämna mellanrum upp föreläsningar och växtvandringar där vi får lära oss om växters olika anatomi. Men det är inte helt lätt att reda ut all kunskap kring hur växter skiljer sig åt och när man tar sticklingar uppstår i alla fall för mig ofta frågor som: kan den klara sig inomhus i kruka även om det är en utomhusväxt? är det skillnad på vattenrötter och jordrötter? har den en lök? och går det ens att ta en stickling då? kommer sticklingen liksom utveckla en ny lök??  Och så vidare, och så vidare! Vi får väl se hur denna lilla klarar sig… 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *