sista krokin för terminen!


Förra veckan hade vi sista krokin för terminen med utskottet! Uppslutningen är ganska blandad men det bli alltid i min åsikt en väldigt trevlig och givande stund med de som kommer. Det brukar vara väldigt blandat mellan arkitekter, landskaps- och trädgårdsingenjörer, det är roligt.

Under våra sessioner brukar vi köra 45 minuter, sedan en kvarts paus och sen ytterligare 45 minuter. Hur långa poser folk föredrar varierar ganska mycket. Själv kommer jag från en skola där vi alltid startade med 30 sekunders ställningar (eller ibland 10 s!) för att sedan trappa upp till 2, 3, 5 minuter. I min värld är alltså en 3-minuterställning ganska lång, för att inte tala om en 20 minuters! Det är i alla fall viktigt att börja med korta ställningar för att verkligen värma upp och komma loss. Kontrasten mellan korta och längre blir sedan ganska intressant. Tanken är att man i de långa ställningarna ändå ska ha kvar känslan av att snabbt få ut de mest grundläggande linjerna i posen på pappret, som i en kort ställning. Annars är det vanligt att ställningen blir lite stelt avtecknad, om man går in och ritar för långsamt i vetskapen om att man har så gott om tid. Men det är verkligen en balansgång det där, att vara snabb men samtidigt noggrann i sina linjer. Och just det är i mitt tycke bara en av de många anledningarna till varför kroki är så intressant!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *