Landskapsekologi

Alla var lite sega idag efter låghelgen och det blev inte någon särskilt vild diskussion under föreläsningen idag. ^^’

Vi avslutade den första delen av kursen med en liten sammanställning av vad ett landskap är och hur det definieras i ett ekologiskt perspektiv. Efter vår första kurs anser vi ju att nästan allt kvalificerar som landskap, över allt där vi rör oss, men i det ekologiska perspektivet ser man det som en större yta som innefattar en återupprepning av någon form av miljö, som skogsdungar eller åkrar.

Vi kommer sätta igång med växtfysiologi i morgon, men på fredag kommer vi att ha en gruppdiskussion om hur vi kan bevara och främja biologisk mångfald. Vi läser en ganska lång text från Miljöavdelningen på Skånes Länsstyrelse som tar upp vad vi borde göra och vad vi gör för att förbättra förhållandena för rödlistade arter och för att skapa eller helst behålla de ekosystemtjänster som biologisk mångfald ger oss.

Lite kyligt men riktigt försommarvackert i parken nu och vi åt lunch ute framför kårhuset. ^^

Magnolian gör det bara ännu pampigare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *