Blommor i Dalby

Exkursion till Dalby idag, buss från Alnarp med gummistövlarna på.

Man vet ju aldrig hur vädret blir nu så här på våren, med snö för bara ett par veckor sedan, en massa regn och en massa värme. Men vi hade tur och fick en solig dag, även om den började lite mulen.

Vi plaskade runt i naturreservatet och nationalparken i Dalby och kollade på olika sorters vårblommande växter och försökte skilja på de olika trädarterna nu när de precis håller på att slå ut. Något som inte direkt är det lättaste eftersom de flesta nyutslagna små bladen ser näst intill identiska ut.

En massa nya örter och små vårblommande växter blev det och en hel del anteckningar, men även fika i den strålande solen. Ett riktigt mysigt område som jag skulle kunna tänka mig att besöka igen även utanför skolan.

Jag har tyvärr fortfarande problem med att ladda upp bilder…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *