Lark-dagen

Lark-dagen (Landskapsarkitekt-dagen) med full späckat schema och temat Divide, Cross & Connect.

Hela entrén, eller det som finns utanför ombyggnaden som de håller på med, var full med utställare och företag och likaså loftet som ligger ovanför. En massa spännande broschyrer som jag släpat runt på och dom jag på vinglig cykel tog med mig hem på styre. ^^’

Under förmiddagen var jag på en föreläsning av Nicklas Wennberg om hur man borde ta in djur i staden igen. Han berättade om hur storskillnad det gjorde när han introducerade grisar till ett samhälle där de fick gå och böka på en gräsplätt framför en kyrka och hur mycket folk som la om sina dagliga rutter bara för att ta sig en daglig titt på de tre grisarna. Att få ta hand om djur är något som precis som odling kan bygga bryggor över gränser i ursprung, religion och andra skillnader.

Han pratade även om vilket djur som ger mest kött på samma mängd foder, vilket är fisken. Att odla fisk var enligt honom en av framtidens proteinkällor vid sidan av insekter som antagligen även kommer bli en del av västvärldens mat i framtiden. Enligt Niklas så kunde man få 85-100kg fisk på 100khg foder medans man bara får 20-25kg om man har grisar. Så trotts att han förespråkade grisar och getter som betande och bökande djur så menade han att för köttproduktion är ändå fisken bäst.

Under lunch fick vi besök av en student från Skottland som kom hit för att titta på hur vår kår fungerade och hur vi arbetade med utbyten till andra länder för att få inspiration om hur de kan förändra sin kår. Det blev god mat på Syltan (vår restaurang i Alnarp) och en runda i parken där många av magnoliorna och några körsbärsträd har slagit ut i full blom.

Några föreläsningar till blev det under eftermiddagen och en glass i värmen innan sticklingsbytet och loungen satte igång vid 16-tiden. Trots att jag inte hade hunnit rota några sticklingar och inte fått med mig några fick jag en liten ampellilja med mig hem. ^^

Lite efter 20 så blev det insläpp till efterfesten uppe på Loftet. Superfint dekorerat och mysigt trotts att vi var många! Vegetarisk buffé och smarrig efterrätt innan livebandet satte igång med discomusik där alla kunde alla texterna. ^^’

Lyssnar sällan på discomusik från när jag knappt var född, men man kan ju alla texterna sedan föräldrarna lyssnade på det och superkul att dansa till. Tror att alla kan dansa till discomusik även om man säger att man inte kan dansa. ^_-)

Den stora japanska magnolian! (Magnolia kobus)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *