Rehabträdgården

I Alnarp finns det en Rehabträdgård där grupper av olika människor behandlas under 8-12 veckor då de får vara i en trädgård indelad i olika rum och kanske arbeta lite i trädgårdslanden.

Idag var vi där med klassen och fick en guidad rundtur med fakta om hur de arbetade och hur människorna blev bättre snabbare av att spendera tid där än om de fick den vanliga behandlingen för sin sjukdom eller symptomer.

Det var verkligen intressant att höra vilken storskillnad det blev för människor som befanns sig i grönska endast några få timmar om dagen. Och även om mycket nu var brunt i vintervilan så kan man tänka sig hur fint det är där när allt grönskar.

Något som fångade våra nyfikna ögon var det iglo-formade växthuset som var fyllt med pelargoner och rosmarin med mera.

Underbar plattläggning
Väldigt rolig utformning, och alla fönster går att öppna individuellt

Som fortsättning på detta och avrundning av dagen blev en föreläsning om stress och vad naturen gör för att minska den hos oss. Det blev en del tankeställare om hur man själv gör för att minska stress samt en mindfullness-övning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *