Kårmöte

Efterlängtade föreläsningar om växter i förmiddags. Jag har verkligen saknat dem! X~X

Idag handlade det om hur man känner igen träd och buskar under vintern genom att titta på habitus, knoppar, skott och bark. Vilket vi efter lunch följde upp med en liten växtvandring i parken.

Eftersom det inte var helt fruktansvärt kallt var det väldigt trevligt, och man märkte hur fort man lärde sig att känna igen de träd som Patrick pekat ut och förklarat för oss. Jag trodde det skulle bli jättesvårt, men det var faktiskt mycket mer spännande än att identifiera växter när de är lövade. ^o^

Vi fick även en föreläsning om användandet av vintergröna växter, något som många fortfarande är emot då man nästintill överanvände det i de sena 1900-tals trädgårdarna. Men det är faktiskt i många fall praktiskt och väldigt vackert att komplettera de lövfällande och perennerna med olika sorters vintergrönt som ju faktiskt finns i en massa nyanser.

Vi fick även höra uttrycket vinterfägring istället för vintergrönt, då det faktiskt inte behöver vara grönt. Finns ju växter i vinrött, vitt, gult med flera färger som behåller sina blad under  vintern.

   Tillslut var det kårmöte på eftermiddagen och kvällen. Det bjöds på fika så klart, och jag kunde ju absolut inte strunta i att där stod en burk pepparkakor.\ ^O^ /**

En massa poster skulle tillsättas och man blev rätt seg i huvudet av alla namn, men summan av kardemumman för mig var att jag blev vald till ordförande för IC, som tar hand om utbytesstudenterna som kommer till Alnarp och samordnar lite roliga aktiviteter för dem. =^w^=

Min klasskompis är dessutom vald till ordförande för friluftsutskottet som jag förhoppningsvis ska kunna anordna lite saker tillsammans med. ^^

Bild i repris, eftersom jag inte har några foton från idag (-_^)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *