InDesign och VentureLab

Introduktion till InDesign nu på förmiddagen, ett sort designprogram där man på ett mer komplicerat men ändå smidigare sätt kan sammanfoga text och bild till en poster, en bok, ett magasin eller liknande.

Klurigt att förstå först men ganska roligt att leka med för att testa olika funktioner.

Det var en tidigare elev vid SLU som höll introduktionen för oss och hon använde InDesign i sitt arbete dagligen, vilket antagligen gjorde det betydligt enklare för henne att förklara grunderna än för en lärare som sällan egentligen använder det.

Intoduktionen var delvis för att vi ska kunna använda oss av det programmet nu när vi skriver om våra vykort om vi skulle vilja få en liten extra knorr på det så att säga. ^.^

På eftermiddagen var det en presentation av två entreprenörer från Gram Malmö och Brygghuset Finn via VentureLab. Det var verkligen intressant att lyssna på hur de hade gjort för att lyckas, och höra allt som hänt på vägen samt hur mycket arbete de lagt bakom.

De bjöd även på mat! =^ ω ^=

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *