En förvirrande start

Eftersom vi är lite av försökskaniner för ett nytt sorts upplägg av första terminen av landskapsarkitekt-utbildningen blir det ibland lite förvirrande att försöka förstå vad vi förväntas göra. Särskilt krångligt blir det när lärarna inte riktigt vet själva vad de har tänkt sig. *=*’)

Idag skulle vi starta upp en skrivuppgift, som vi tidigare fått lite luddigt förklarad för oss som en enskild uppgift, men som det nu hade tänkt sig att vi skulle göra i par. Detta var en liten chock nu på morgonen, men efter en del diskussioner kom de fram till att det var möjligt för de som ville att arbeta själva.

Jag och min skriv-kompis har inte bestämt oss för hur vi vill göra, men det är en spännande uppgift så för mig spelar det ingen större roll hur vi löser den.

Uppgiften är att utgå från ett gammalt vykort och utveckla en vetenskaplig text på 8 000 till 10 000 tecken om något som man kan se på bilden. Jag har fått ett vykort över S:t Petri platsen med Linnéstatyn i Lund.

Jag har hittat en bok om Linnés resa genom Skåne, som vi kanske kan använda som basmaterial. Är dock lite knöligt att hitta tydligt information om själva statyn.

Här är vår del från fredagens utställning av svartvita foton med färgdiagram.

Svenshög/ Elisetorp

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *