Flaggstänger och gräsklippare

Föreläsningar om 1900-talets bostadsgårdar, egnahemsrörelsen och miljonprogrammet. Mycket som man inte har tänkt på tidigare, till exempel hur de typiska husen från olika tider har sina tydliga karaktärsdrag och hur lätt man känner igen dem när man får se en bild med detaljerna utpekade. ^w^

Det blev en något flummig föreläsning efter lunch då alla var lite lagom trötta. Plötsligt hörs en jätte gäsp från första raden och vår lärare tittar upp och säger ”Okej, jag fattar piken. Gräsklipparens historia, hur hamnade vi här?” (×∨ ×*)

Nästa djupa diskussion blev hur vida man än idag skaffar sig flaggstänger, och när de kom in som en vanlig del i trädgården. Vad vi fick ut av det var väl egentligen bara en mental bild av hur det skulle se ut om alla husen i dagens nybyggda bostadsområden hade varsin flaggstång. Hade blivit som en djungel av flaggstänger! (´∀ ` ’)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *