Vallastaden

Bara en föreläsning idag. En snabb vända hem för att sedan ge sig av till Malmö för en föreläsning och diskussions kväll på Form och Design. Det handlade om Vallastaden i Linköping som ska bygga 10 eller till och med 15 000 nya boenden i en ny stadsdel till Linköpings stad.

Det var väldigt intressant att höra hur man tänkt och vilka svårigheter som uppstått ur den plan man ritat för området. Nu i år invigdes de 1000 första bostäderna. Där byggs både lägenheter, radhus och privata villor. Det var en man där som ritat ett hus till sin mor, det var högst intressant och nytänkande på ett sätt som skulle sänka antalet timmar som man i framtiden skulle behöva lägga på skötsel.

Jag fick dessutom tag i ett gratis exemplar av tidskriften Arkitektur som tog upp just Vallastaden, där man har lagt fokus på olika delar av området. Så klart är jag extra nyfiken på hur de har tänkt anlägga grönområdena, vilket de inte gick in närmare på under kvällen. (^^♪

Efter detta blev det en stund med några landskapsarkitekter från Alnarp. Vi gick till en restaurang i närheten där det blev lite blandat med enkel mat och dryck.

Det har känts som en trevlig uppladdning inför helgen, har fått reda på att en klasskompis till mig får följa med då det blev en plats över efter någon som inte kunde komma. Spännande! (OwO)

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *