Grupprojekt i friskvårdskursen och det där med VFU

Jag och Felicia har ju, som jag tidigare nämnt en uppgift i friskvårdskursen där vi skall intervjua proffstränare om uppladdning inför större unghästlopp. Vi har hittills intervjuat tränare som Maria Törnqvist, Fredrik Linder, Fredrik Wallin och Daniel Wäjersten. Sedan skall även Admir Zukanovic intervjuas. Det kommer bli en spännande artikel som ni snart kan få läsa! Det var intressant då det var många liknande åsikter, sedan skiljde det sig något på andra fronter. Alla tränarna hade ungefär samma ståndpunkt kring behandling av unghäst mellan försök och final samt huruvida det borde bli barfotaförbud eller inte. Sedan gavs det lite kritik mot jänkarvagnar på unghäst. Visst blir ni lite nyfikna?! (Artikeln kommer släppas i januari)

Wångens kommande unghäststjärna? (Chucklehead e. Jocose u. Nollkoll)

När man lyssnar på alla dessa intressanta tränarna blir jag kluven kring vart jag vill på praktik. De är alla så duktiga och spännande hästmänniskor.Tycker överlag att det känns väldigt svårt att komma fram till vem man skall på VFU (verksamhetsförlagd utbildning) till nästa år. Det finns så många duktiga proffstränare jag skulle vilja åka till. Men, men kommer väl fram till något till slut. Dessutom rekommenderas vi att hellre praktisera på en travbana och då ta del av bland annat travskoleverksamheten samt sekretariat på tävlingar osv. Och då finns även möjligheten att vara hos en proffstränare. Får väl se hur jag gör. Nu när jag har häst på Wången (och eftersom transportering kostar skjortan..) så blir jag kvar i Östersund i vår när vi har vår första ”praktik”. Känns kul det med, då det är mysigt på Östersundstravet och mycket trevligt folk! I trean, under VFU:n får vi även vara på en veterinärklinik och det låter lockande det med! Tänk att få hänga med duktiga veterinärer och veterinärassistenter hela dagarna, dröm ju!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *