Höga toppar och…

Ja ni förstår.. Denna veckan har bjudit på det mesta så att säga. Tråkigt nog har min ena sköthäst Rolling Stones blivit gaffelbandsskadad. Känns väldigt trist men så är det. Var kanske inte världens roligaste start på terminen för min del, då min passhäst jag hade förra året drog på sig en senskada. Då tog jag det väldigt hårt och det är svårt att inte göra så även nu. Det är ju tyvärr så det är att hålla på med hästar ibland, det är inte alltid det går bra och det är många faktorer som skall samverka. Jag har fått jobba mycket på min självkänsla och självförtroendet, då detta är sådant man behöver kunna klara av i sitt framtida yrkesliv. Det går inte att deppa ihop helt utan det är bara att kämpa på. Ett tips till alla därute är att inte vara för hård mot sig själv. Livet blir så tungt att härda ut då..

Resten av veckan har gått i ett. Jag och Felicia (som åkte med som medhjälpare) har kört våran ena hippologhäst, ettåringen Definitely ett par gånger nu. Hon har känts fin, men är tyvärr en tjej med otur och kommer in med den ena sparkskadan efter den andra. Skärper de sig inte så blir det bubbelplast runt hela hästen snart alltså… Även vår andra hippologhäst, Chucklehead, har börjat träna på lite i sandbacken. Han är lat och lattjar mest runt. Imorgon blir det slut på det dock, då han skall få lufta benen lite på travbanan! Får se vad han tycker om den saken.

Chucklehead

Vi har även ett antal andra kurser än just travkursen (så klart) och där har vi denna vecka bland annat haft en redovisning och en ”hippoanalys”. Redovisningen gick i temat ”stallklimat” där vi med olika mätverktyg undersökte hur stallmiljön skiljde sig mellan lösdrifterna och stallarna på Wången. Även hur det kan påverka hästarna. Bland annat hur de påverkades av ventilationssystemet och luftfuktighet. Vi delades in i två grupper (där vi undersökte olika stallar) och sedan redovisade vi för varandra. Bland annat gick det att utläsa att ventilationen inte fungerade som tänkt, då dörrar stod öppna och det ledde till att luften tog enklaste vägen ut. Det innebär, för de hästar som står längst bort från den öppna dörren, att ventilationen kan bli mycket dålig i en del boxar. Det var ett exempel på något som man kan behöva ha i åtanke kring stallmiljön. På torsdagen hade vi licenskurs och jag fick köra Flickas Honey, vilket var mycket kul! Jag hade tänkt att lägga licenskursen på is, då jag haft nerver som spökar. Men nu har jag kommit fram till att det är så kul så att jag får ge det ett försök. Om jag hamnar ute på travbanorna eller inte framöver återstår att se… Sedan blir det ju inte bättre när man råkar jämföra sig med sina kurskamrater som kört över hundra lopp haha! Men man skall ju aldrig jämföra sig med andra.

På fredagen åkte vi till ett nybyggt stall ett par mil från Wången. Vi skulle då ha en hippoanalys, vilket i praktiken var som ett studiebesök. Det var en häftig anläggning, då de hade ett unikt koncept. Ridhus, stall och bostadshus satt alla ihop! Vi kom alltså fram till en gigantisk byggnad. Ridhuset var unikt med sin fibersand. Fibersanden kostade dubbelt så mycket som ett ”vanligt underlag” och sanden kom från andra sidan Sverige samt fiber från Tyskland. Det är samma material som det är på ridtävlingar på EM och VM. Väldigt häftigt att se. Syftet med anläggningen var att få dit många duktiga tränare och hålla lektioner bland annat.

Hela byggnaden fick ej plats på bilden.. Detta var alltså ett ridhus, stall som boningshus på bilden.
Vackert stall
Det fina ridhuset (stark ”vill ha -faktor!!)

Sedan blev det plötsligt helg! Inte en dag för tidigt. Helgen bestod av; Lördag- att mysa med min katt och frysa i min isbit till lägenhet. Läst lite i en deckare, pluggat. Sedan åkte vi till Pinchos på lördagen med (nästan) hela hippologgänget. Var mycket trevligt! Idag har jag lyckats sova tills klockan 12, sedan har jag ridit Elsas (som går hipp3) Islandshäst Yngvi tillsammans med Edith som går hipp1, väldigt mysigt! Hann även köra Definitely med Felicia. Nu taggar vi ny vecka!

Elsas fina Yngvi
Livsnjutaren Leo

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *