Termin 6 av 6

Jag är tillbaka i Jämtland sedan igår efter några härliga lugna veckor hemma i Dalarna, så nu är jag redo för full fart! Den här terminen har vi examensarbete, ridkonst och en del av didaktikkursen. En hel del att göra men också många roliga saker. Vi på island har två skolhästar som vi ska träna hela terminen inför olika ridprov, bland annat en kür som vi ska göra och rida samt tävlingsprogram. Vi har en fyrgångshäst och en femgångshäst:


Væna från Fors, 14 årigt brunblackt sto e. Mökkur frá Varmalæk u. Vera frá Söðulsholti ue. Dagur frá Kjarnholtum I. Vaena är min femgångshäst.

Kóngur frá Skipanesi, 13 årig svart hingst med bläs e. Smári frá Skagaströnd u. Drottning frá Víðinesi 2 ue. Blesi frá Dalvík. Kongur är min fyrgångshäst.

Idag hade vi första lektionen i ridkonst, där vi arbetade från marken (som är en av våra examinationer). Övningar vi gjorde är bland annat att ställa hästarna i nacken, backa och få hästen att vända upp mot en. Övningar man alltid gjort men som nu fick mer syfte då det kan utvecklas och tas vidare till ridningen.

Imorgon har vi avelskurs med avelsledare Heimir som är här på besök. Det blir roligt! Men nu ska jag börja transkribera. Mitt exjobb är i rullning och jag har gjort min först intervju. Det gäller att inte halka efter nu!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *