Framsteg på ett plan bakslag på ett annat

Eller något sådant… Samba har verkligen mognat och visar så fina sidor av sig själv. Som att hon hittat sig själv lite efter en förvirrande tonårstid 😉 Det är så SKÖNT att kunna rida överallt utan att oroa sig över vad som ska dyka upp bakom kröken och göra henne spänd och nervös resten av ridturen. Med hästar ska man ju inte leta faror på det sättet, men det var en tuff tid när hon var så påverkbar av omgivningen och det gjorde att jag undvek vissa platser att rida på. Jag ångrar ingenting dock utan tror att det gav henne tid att växa inom hennes (och min) komfortzon som vi nu långsamt har gjort större. Nu är hon underbar att rida ut på! Förra veckan hade vi en föreläsning om just utveckling och hur den fungerar. Jag ser det gärna som en trappa, ingen vanlig där alla steg är lika stora, utan en där några trappsteg är jättesmå och går fort att ta sig över och några är höga och långa som man låååångsamt tar sig förbi. Det känns som att jag och Samba precis tagit klivet upp från det där stora trappsteget 🙂

I veckan som gått så har jag pluggat alldeles för lite, men nu när det drar ihop sig till inlämning av en av uppgifterna så har den fått lite uppmärksamhet. Det är en affärsplan som ska in imorgon måndag. Vi har haft första träningen inför demon som vi ska ha under examinationsveckan. Vi fick då prova på att göra en demo och under tiden få feedback, det var superbra att göra så! Nu vet jag hur man lägger upp den på ett bra sätt och att jag behöver tänka extra mycket på att beskriva hur jag använder mina hjälper för att uppnå resultat.

Något tråkigt som varit i veckan är bilen jag har. Den har krånglat och inte ens bilverkstaden hittar felet och eftersom att bilen är 20 år gammal så har vi insett att det måste vara slutet för den, iallafall med mig. Det är för oklart hur länge till den klarar sig för att jag ska använda den en jämtlandsvinter till 😉 Därför blir det (förhoppningsvis) så att jag köper ”ny” bil i början av veckan som kommer. Riktigt träligt med bilar som krånglar och här i jämtland är det besvärligt att vara utan egen bil, särskilt när man har häst och jobb, så det är bara att bita i det sura äpplet eller hur man säger haha. Förhoppningsvis ska det vara över med krångel så jag kan släppa tankarna på det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *