Veckan

Arbetet på VFU’n går nu på rutin och det rullar på 🙂 Det är fyra unghästar som jag och en anställd jobbar med som ska igång och ridas ut/utbildas. Två ”vuxna” ston har jag också fått rida en del på och en tur fick jag även sitta upp på en av hingstarna, han var dock lite taggad så jag blev lite vilsen 😉 Det är iallafall väldigt trevliga hästar allihopa 🙂 Har också haft två hästar på vattenbandet så nu vet jag hur det fungerar. Ridskolan har jag onsdagar och torsdagar och det är som alltid roligt!

Samba rider jag ute nu (ridhusförbud hur spänd hon än blir haha) och fokuserar på att hon tar i jämnt och går på framåt-uppåt. Hon behöver styrka och kondition plus framåtbjudning så jag rider bara på framåt, om hon blir spänd eller ofokuserad så flyttar jag henne åt sidorna och rider in på små volter för att göra det jobbigt för henne + att där kan jag rida henne ut ur spänningen, annars rider vi bara framåt för att inte störa framåtandan 🙂 Longerar henne över hinder minst en gång i veckan också så att hon lär sig avståndsbedömning och att använda kroppen mer.

Veckan som kommer börjar vi med uppgifterna kopplade till VFU’n som handlar om verksamheten på ställena vi är på. Vi kommer ha seminarier varje vecka och skriva en rapport som ska in när vi praktiserat klart.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *