Vinter nummer 2

Nu har vi fått en massa snö igen, härligt! Våren kommer dröja så då kan det lika gärna vara snö tycker jag, så vi slipper is och hårda vägar (att rida på alltså, det enda hästfolk tänker på hehe).

I torsdags och fredags red jag ute på Vaena och Gambri, sikten var kraftigt begränsad i snöfallet men ridpassen var bra ändå!

Samba har vilat några dagar mer än planerat då jag saknat inspiration och motivation. Bara bra för henne med små vilor regelbundet 🙂 Nyttigt var det också, då det har klarnat för mig hur jag ska jobba vidare med henne! Igår lördag longerade jag henne över ett lågt hinder och en bom som låg på varsin sida av ridhuset. Hon är faktiskt ganska katastrofal på att bedöma avstånd och koordinera benen över hinder haha, så vi börjar enkelt. Hon hade bra bjudning över bommen/hindret och fick till några bra språng både från trav och galopp. Satsar på att göra det här en gång i veckan, det är superbra träning för alla hästar med bommar och hinder. Hoppryttare skulle jag dock aldrig kunna bli. Är alldeles för lat för att släpa fram alla bommar 😉 Idag promenerade vi/arbetade från marken på travbanan med equiband på. Hon var på spänn då det blåste och var flera andra ekipage på travbanan, men hon var ändå mottaglig att arbeta med!

På pluggfronten så är jag klar för opponering och redovisning som är på torsdag. Måste bara renskriva den där artikeln jag inte förstår, haha. Det blir fullt upp i veckan då jag ska skriva klart uppsatsen, göra klart redovisningen för uppsatsen, läsa uppsatsen som ska opponeras, göra klart redovisningen till examinationen i undervisningsmetodik med ämne böjda spår, göra lektions-pm till den praktiska examinationen i undervisningsmetodik med ämne övergångar skritt-tölt, göra startlistor, tidsschema och boxlistor till tävlingen som är på lördag, examination i pass och ridlärare 1 ridprov, hålla i tävlingen… Utöver att rida, träna Samba, en föreläsning, två möten och jobb på ridskolan. Hmm tror det var allt haha. I helgen lär jag också börja på och egentligen skriva klart en sitsuppgift vi har. Och skriva klart det sista på seminarieuppsatsen såklart.

Efter den här veckan är det examination i arbete från marken, tömkörning och longering kvar och själva inlämningarna på sitsuppgiften och uppsatsen, men sedan är det bara kursutvärderingar och efter det börjar praktiken!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *