Tömkörning

Idag sken solen och vi tränade på tömkörning under ridlektionen. Jag hade Bergman och det gick bra! Han var superfin att jobba med även om han var lite pigg (och lyssnade på Elsas smackningar till Sjóli också, inte bara mina hehe). 

Tömkörning är jättebra träning att variera med. Man ser hästen från marken och den får arbeta utan ryttare på ryggen i egen balans. Jag upplever att det stärker hästens självförtroende, att det uppmuntrar att ta för sig lite mer! Det kan även vara bra för att lära hästen nya rörelser, men jag föredrar att göra det vid arbete från marken med vanlig tygel då jag tycker jag är bättre på det 😉 

Nedan är lite bilder från när jag arbetade Bergman mer lite kortare tömmar i skänkelvikningar och öppna. Vi jobbade även på små och stora böjda spår i tölt/trav med målet att Bergman skulle mjukna i överlinjen och länga sig något. Superhärligt väder 🙂 

Avslut på den här måndagen blir HAS-möte (hippologernas akademiska studentkår). Jag är suppleant i år, jag har ingen erfarenhet av styrelse-grejen så jag hänger med på ett hörn för att se hur det går till.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *