Roliga ridpass

Den här veckan har bjudit på inte så många men desto roligare ridpass. Min motivation behöver det 🙂 I måndags red jag Gambri som jag skrev om. Då tränade vi övergångar på en volt där övergångarna skulle ske på samma ställe. Jag som gärna rider på känsla och ”så som hästen behöver” kan behöva sådana övningar för att bli mer aktiv och inte så fixerad på att allt ska vara bra jämt. Tillslut blev det ju dock såklart bättre än det brukar när jag rider 😉 

Igår onsdag red jag Sjóli och vi tränade på övergångar mellan tölt och galopp med en inte så lång galoppsträcka. Sjóli är mycket häst att rida men otroligt rolig! I vänster varv lyckades jag inte få galopp från tölt, och lyckades jag så var han på väg att ta fel galopp. Därför fattade vi galopp från trav istället och sedan ner till tölt. Ett tips för att alltid få rätt galopp är att rida lätt på rätt diagonal och precis innan galoppfattningen byta diagonal och alltså sitta på ytter bakben istället för inner. Man rider lätt ända fram till fattningen som man gör när man sitter – på hästens yttre bakben som också börjar galoppen. Ett väldigt användbart tips som Camilla lärde mig, och igår fick hon påminna mig 🙂 I höger varv gick det bättre och vi kunde göra tölt-galopp-tölt. 

Idag frågade jag om det fanns någon häst att rida självständigt, och bland annat Thóri fanns ledig som jag aldrig ridit förut. Jag kände ganska direkt att han behövde få ridas fram till bettet och alltså söka sig mot det själv, då han gick emot mina hjälper en del i början. Framdelsvändningar och skänkelvikningar gjorde att han sökte en bra kontakt samtidigt som bakbenen och magmusklerna var aktiverade. Han känns väldigt stor att rida och det känns som att det går dubbelt så fort som det faktiskt gör 🙂 Hans trav är megastor också!

Det är väldigt nyttigt att rida olika hästar och det passar bra in den här perioden att göra det. Jag ska försöka vara på hugget lite och rida så mycket jag kan på de hästar som finns lediga när vi inte har lektioner 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *