Miljöträningskurs

I helgen har jag och Samba vidgat våra vyer och varit med på miljöträning då Jämtsäker kom till Wången med alla möjliga sorters föremål. Det var två pass som varade i två timmar och eftersom att jag inte ridit Samba något efter vilan så gick jag från marken ett pass och red halva det andra passet 🙂 På slutet idag märktes det att hjärnan fått jobba, vissa uppgifter tog Samba lite längre tid på sig att utföra så hon stod och tänkte läänge länge. 

Det var många övningar som ökade gradvis i svårighet, och vi gick på en volt för att göra övningarna flera gånger tills hästarna vant sig vid dom. Det började med paraplyn, bollar och blinkade lampor bland annat och andra övningar var att gå över och under en presenning, gå över en högljudd bro, smälla ballonger och gå förbi en cementblandare. Samba var väldigt entusiastisk över att gå över presenningen och bron var lite rolig när hon vant sig vid ljudet. Plötsliga smällar från soptunnan och grus kastad på paraplyn var lite jobbigare men svårast var att gå under presenning av olika slag. Det var som ett tält uppsatt som gick ok så länge det inte lät för mycket utifrån, men sen var det som en ställning med saker hängandes från och den tog Samba lång tid på sig att gå under.

Värst av ALLT det här var dock… wait for it… En SHETTIS haha. Igår lördag kom det in en pytteliten shettis som ryttaren red runt i galopp på och Samba blev spänd som en fiolsträng och stegrade i protest två gånger. Blir dock inte förvånad, Samba är väldigt förutsägbart oförutsägbar! 

Trots att själva miljöträningen inte var läskigast den här helgen enligt Samba så har det varit jättekul och välbehövligt att göra något annorlunda. Vi (jag) har haft en svacka och jag vet att det kommer krävas en del av mig för att ta oss ur den. Därför var det roligt att umgås på det här sättet utan krav. Det var kul att se hur nyfiken Samba var och hur glad hon blev (när hon inte var sur över att hon var tvungen att vänta innan hon fick göra övningarna igen). På slutet idag var hjärnan bra trött av all tankeverksamhet. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *