Stormigt

I torsdags började det fläkta en hel del på eftermiddagen och under natten var stormen Jan i full gång. Igår fredag var det också blåsigt men har man bott i Jämtland i snart 6 år så är vind inget ovanligt och många gånger blåser det såhär utan att stormvarning är utfärdad hehe. Det värsta är isen som täcker marken, håller tummarna för att det ska komma snö som får stanna nu. 

I veckan har vi haft bland de sista passen i kursen sporthästens friskvård som handlade om tillskott och stallmiljö. Angående tillskott så finns stora brister på ordentlig forskning som bevisar det företagen påstår om exempelvis magnesium. 
Nästa vecka ska vi besöka en ridskola och efter det är kursen avslutad. 

I ridkursen så har vi den här perioden inga skolträningshästar, vilket är ganska skönt efter att ha haft två träningshästar hela höstterminen – det kräver ju sin tid även om det är roligt. Vi ska istället rida olika hästar. Examinationer den här perioden är tömkörning, arbete från marken, longering, ett ridprov i grupp och passexamination (tjohoo!). Vi ska även anordna en tävling och planen nu är att göra en gaedingakeppni på passbanan i mars 🙂 

Under period 4 har vi i tvåan praktik/VFU. Sedan är det examinationsvecka innan sommaren. Det går fort! Halvvägs till hippolog 🙂
I helgen har jag och Samba en rolig grej bokad, det berättar jag mer om imorgon 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *