Examinationer

Idag och igår har vi haft examinationer. Igår var det redovisning i hästens anatomi på fördjupad nivå och idag två ridexaminationer.

Redovisningen i anatomi kändes rörig i hjärnan, men publiken upplevde inte det och det blev godkänt så jag är nöjd. Vi var fyra studenter (vi tre i hipp2 samt en 3a som går ridhäst och har kursen ihop med oss) så vi delade upp det i fyra delar, där jag hade det distala benet. Jag berättade vad delarna heter på latin samt om funktionen på ben, leder och senor. 

Idag hade vi på island våra två examinationer i ridkursen. Först ut var Bergmann som jag har tränat inför töltprovet. Det innehåller främst öppna och arbete på böjda spår men ganska snabbt in i provet är det eget arbete i tölt och avslut med trav i lång och låg form. Det här är det första ridprovet jag känner att jag verkligen gjorde bra! Bergmann var superfin och jag red honom bra. I töltarbetet fick jag med både tempoväxlingar och öppna på ett bra sätt och han travade rent och avslappnat i slutet. Bergmann är ganska känslig med mycket vilja så traven i slutet var ett fint kvitto på min ridning. Det har varit så roligt och lärorikt att rida honom den här perioden!

Samba hade en pigg dag idag och då tar det lite längre tid att få igenom hjälperna och få henne ridbar, plus att hon är nyskodd och därför lite passtaktig. Men hon sansade sig fort och var väldigt fin. Vi har haft en lite hackig höst med all energi som gjort henne spänd och rört till gångarterna, men där vi är idag är jag supernöjd med och jag tycker att hon har blivit väldigt ridbar och mer självsäker. Idag går hon att forma fint mellan hand och skänkel, hon flyttar sig åt sidan på ett bra sätt och hjälperna fungerar bra. Hon ska få vila över jul och nyår och det är perfekt timing för det, hoppas bara hon inte blir heltokig av att inte ridas 😉 Idag firar vi ettårsdag också 🙂 Jag började hantera henne i oktober förra året men för prick ett år sedan skrev jag kontrakt och blev ägare. 

Imorgon åker jag hem till dalarna 🙂 Kommer ta med mig plugg hem men bloggis får stå tom ett litet tag. Jag finns på instagram för den som är intresserad på eafannyk, annars hörs vi nästa år! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *