Sår och ny bekantskap

Igår fick jag och Samba gå till veterinär Ulf för andra gången den här veckan. Hon och en ny hagkompis gjorde upp och en spark träffade på vänster kota bak, tråkigt men sånt händer ju och finns möjlighet att ha Samba ihop med någon så ska hon såklart få det 🙂 Vi hade tur den här gången och det blev bara ett ytligt sår. Det är vanligt vid sår på ben att det svullnar upp vilket det gjort på Samba, men med rengöring och rörelse borde det läka snart.
Små sår tar man oftast bäst hand om själv genom att rengöra med koksaltlösning. Om man är osäker på hur djupt det är eller om såret sitter nära t. ex en led så är det bättre att kontakta veterinären en gång för mycket än för lite. Jag gick till Ulf så att han kunde raka runt om och känna om något mer var skadat, för säkerhets skull.

Idag efter en lång lektion om skatter och avgifter på företagsekonomin så hade vi ridlektion på nya bekantskaper. Sista veckan på terminen är det examination i tölt så vi kommer ha en varsin skolhäst att träna fram tills dess. Jag ska ha Bergman som jag red för första gången idag, wow-känsla att kunna rida på tanke igen efter att ha pratat med stora bokstäver till unghästarna under en lång period haha. Parallellt med töltprovshästarna har vi fortsättningshästarna och jag har kvar Samba som det. Riktigt bra och nyttigt att ha fler än en häst att rida, speciellt när de har olika ålder och utbildning.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *