Full rulle

Igår var en lång lång lååång dag och efter en lite orolig sömn var idag inte heller så lätt och lekande.

Så igår alltså var det examinationer i alla moment för unghästen samt träningshästen. Innan det hade vi också föreläsning i pedagogik och iochmed att vi fick feedback på examinationerna samma dag (väldigt skönt såklart) så var jag på skolan 12 timmar med kort sväng hem för lunch.
På examinationerna kunde jag visa mitt arbete med hästarna som vi brukar göra och jag är som tidigare nämnt mycket nöjd med mitt jobb. Med Estelle blev jag godkänd och inte långt från att bli godkänd enligt C-tränarprovet heller (vilket jag satsade på först men sedan fick lägga undan tankarna på då jag skulle ha behövt mer tid, vi hade sex veckor med unghästarna den här gången). Så det är jätteroligt och C-tränare känns inte så långt bort trots allt! Imorgon ska jag visa Estelle för hennes ägare och i helgen åker hon hem, tråkigt på ett sätt då varje häst har mycket att lära ut men ändå skönt att gå vidare och rida äldre hästar igen. Variation är bäst 🙂

Sambas examination gick tyvärr inte som planerat, då hon två dagar innan (så typiskt!) var tjock i kotan och lite i hasen vilket gjorde henne mycket orörlig. Antagligen har hon trampat snett eller halkat till och skapat en liten inflammation. Tack och lov så blev det snabbt bättre (idag kändes nästan ingenting) men istället för att träna som jag planerat fick jag ändra och promenera istället. För att det skulle få läka ut helt så ville jag inte heller belasta Samba så på examinationen visade jag bara vårat arbetssätt en kortare stund. Examinatorerna förstod och höll med om att det var rimligt men eftersom att jag inte kunde visa allt så ska jag göra en omexamination om två veckor som filmas och skickar till examinatorn som inte finns på plats (nuuu har jag använt ordet examinat… färdigt för den här gången hehe).

Hem och sova för att idag ha en förmiddag med en grupp barn! I pedagogiken ska klassen anordna hästaktiviteter för en grupp barn från skolan som ligger här i byn. Jag, Elsa och Tamara visade dom runt i stallet, vart hästen bor och vad dom äter (de modiga fick smaka själva), de fick borsta och fläta, åka häst och vagn samt arbeta lite i stallet. Kan ni gissa vad som var roligast? Jo, att packa höpåsar och sopa stallgången. Det satte igång engagemanget rejält! Det var väldigt roligt och perfekt efter en dag som var innan. Barnen var duktiga och skötsamma och gav oss fina teckningar som vi ska sätta upp på väggen när vårat uppehållsrum är klart (renovering har pågått i hela skolbyggnaden) 🙂

Kan inte säga att hjärnan är så nöjd över att nu ha tre dagar med företagsekonomi, den är lite mosig 😉 Men snart är det helg och nästa vecka har vi knappt några lektioner alls. Då ska jag ta tag i inlämningar jag inte hunnit göra, och ta en och en annan sovmorgon 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *