Femstjärnig tölt!

Idag har vi i hipp2 haft föreläsning i pedagogik hela dagen som handlade bland annat om etik och pedagogisk grundsyn, som vi också har en inlämning om. Pedagogik är roligt och jag tycker det är viktigt att kunna mycket om det då det är en stor del i arbetslivet som hippolog. Det är också användbart på det sättet att man lär sig mycket om sig själv och andra människor, vilket man kan ta med sig och utvecklas av som instruktör eller inom andra roller som man kommer ha.

Dagarna räknas ned till examination med hästarna också som jag skrev i förra inlägget. Jag måste få vara lite osäker här och säga att jag faktiskt inte är säker på om jag kommer klara det eller inte, men oavsett så är jag väldigt nöjd med vad jag gjort hittills med båda hästarna då det är det bästa resultatet utifrån mina och hästarnas förutsättningar. Alltid finns det saker man reflekterar om i efterhand som man skulle göra annorlunda om man fick göra om det, men det är precis det man lär sig av och så tror jag att det alltid kommer vara 🙂 Så jag känner att jag kan gå till examinationerna och visa det vi kan och berätta hur jag resonerat. Jag har i slutändan varit sann mot mig själv och följt vad jag tror på och processen dit har varit otroligt lärorik, trots att mitt självförtroende svajat ordentligt. Hästar hörni, hästar 😉 De kan få en att känna sig som drottning av världen men också raka motsatsen! Vi har fantastiska lärare här på Wången som ger hjälp och stöd och delar med sig av all sin kunskap (som det finns mycket av) men samtidigt ger en spelrum för att vara sin egen ryttare, tränare, instruktör och allt vad det kan vara.

Samba efter ett ridpass på travbanan. Nu har vi hittat en riktigt fin lösgjordhet så nu är jag bekväm med att börja träna konditionen. Hon har varit spänd en kort period och jag ser inget syfte med att träna kondition när hästen bara grisepassar, hehe. Nu när vi har alla gångarter på plats igen och Samba kan slappna av i kroppen och arbeta på ett bra sätt så kan vi rulla på i tölt och trav längre sträckor. Under ridpasset där bilden är tagen, som var igår, så fick vi till några få steg av riktigt häftig tölt! Det var en känsla av att hela kroppens muskler arbetade precis på rätt sätt och att hon töltade uppåt med hela framdelen. Riktigt häftig känsla, som varade i två steg 😉 Längtar tills den tölten träder fram på riktigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *