Det börjar närma sig

Här har det ekat i veckan, har helt enkelt bara blivit så. Men det rullar på i samma anda så mycket nytt har inte hänt ändå. Hästarna tränas, det pluggas och det görs allt annat än pluggas 😉 Idag blåser det storm så jag ska försöka jobba på disciplinen och hålla mig till att faktiskt plugga, utöver att motionera Samba (Estelle ska vila).

Veckan som kommer är sista veckan med hästarna innan examination som är måndag eller/och tisdag vecka 43 som det ser ut nu. Igår handhästade jag med Estelle och det kändes riktigt bra! Vi har också ridit i paddocken självständigt några gånger och den delen ska vi fortsätta med i veckan då det är vad vi behöver träna mest på. Signalerna fungerar bra men Estelle behöver helt enkelt bli mer varm i kläderna gällande självständig ridning, då vi inte gjort det så många gånger ännu.


Japp, hon är stor! 😉 Mätt till 145 cm i mankhöjd.

Samba har också examination samma vecka som Estelle, men jag kommer ha kvar henne som tränings/fortsättningshäst fram till jul. Störst fokus ligger på lösgjordhet nu vilket vi börjar hitta, det är bara grundträning just nu och det ska vi fortsätta med hela terminen, hon är ju trots allt bara fyra! Hela hösten och vintern kommer handla om grunder, styrka och kondition. Hur långt vi kommer får tiden visa, går det bra satsar jag på avelsbedömning i vår/sommar men är hon inte redo så skjuter jag fram den till året då hon är sex år, jag har ingen stress 🙂

Nu måste jag verkligen sätta fart med plugget. Hörs sen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *