Kurs med Angelo

Hemma efter två hela dagar i läktarstolen 😉 Sanna har åkt hem och jag har fått upp värmen. Otroligt inspirerande och roligt att se på alla lektioner som Angelo haft men ridhuset blir tyvärr inte varmare för det. Invirad i vinterkläder och hästtäcken har vi sett unga och gamla hopphästar, hästar som inte kunnat longeras (men numera kan), islandshästar i markarbete och ridning och för att toppa allt det en ryttare som red helt utan träns och sadel.

Angelo har helt tillämpat inlärningsprinciperna i sin undervisning och det blir som trickträning även i de vanligaste övningarna. Till exempel så kan tygeln bli en signal för att höja ryggen, då ryttaren håller kontakt som sedan släpps direkt när hästen gör rätt. Det låter så självklart men alla som rider känner nog igen sig i att man inte alltid ger såpass enkla (och få) signaler till hästen 😉 Angelo förenklar ridning så långt som det bara går, så det är verkligen något jag inspireras av.

När det visade sig finnas tid till det så tog jag och Elsa i min klass tillfället i akt och delade på en lektion som vi red idag! Superkul att få prova på sin egna häst med Angelos hjälp. För Samba och mig var det väldigt lämpligt då jag varit lite lost det senaste med hur jag ska få ihop allt. Det är också en frisk fläkt med någon som inte håller på med islandshästar då de inte är lika förlåtande gällande gångarterna 😉 Samba har vänt sig till grisepass det senaste och Angelo löste det fortare än jag som inrutad islandsryttare tänker är möjligt, hehe. Ska inte skriva i evigheter här, men det var riktigt bra iallafall och bäst av allt är att vi ska få rida för honom igen imorgon!


Stallkatten Tuna har haft sin bästa helg på länge, alltid ett knä med filt tillgängligt att sova i.


Jag och Samba idag, i arbete mot att höja ryggen och länga och öppna halsen. Lång fin halsmuskel här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *