Första snön har fallit

Jajamensan, ni läste rätt. Igår 24e september kom det faktiskt snö från himmelen. Det är inte ovanligt tidigt egentligen men det är alltid en känsla av att det är lite väl tidigt. Snön lade sig aldrig på backen men fjällen är numera täckta av snö, över en halv dag bara. Bara att inse att vinterdäck och underställ snart är på.


Igår red vi lektion med träningshästarna för Ulrika Backan. Det var en väldigt bra lektion och Ullis såg stor skillnad från två veckor sedan när de ”besiktades” vilket var roligt. Jag har snarare känt att vi gått bakåt iochmed att Samba växlat om och blivit passtaktig och att hon fått väldigt mycket energi = spänd. Men vi hade en bra dag igår vilket visade att vi trots allt gjort framsteg. Galoppen var riktigt bra! Mycket större och luftigare än den varit tidigare. Att ha någon från marken som kan se och berätta om hur det ser ut är viktigt, iallafall för mig som behöver lite bekräftelse då och då hehe.

Estelle har jag också varit lite stressad över då jag känner att hon behöver en aningens lite mer tid än de två andra unghästarna, men att jämföra är dumt och vi tar oss framåt vi med. Igår kunde vi rida själva i korallen med varvbyten och övergångar. Hennes gångarter har bättrat sig också och blivit mer separerade, vilket är jättebra! Men ju bättre trav desto mer obekväm är den att rida 😉


Idag är första jourmorgonen för den här veckan avklarad. När klockan ringde 6.15 trodde jag att det var mitt i natten, det var så mörkt! Men lite ska det dröja innan solen går upp runt tiotiden och går ner innan fyra.
Den här veckan är företagsekonomi-vecka också, kursen verkar efter första veckan vara väldigt bra med smidigt upplägg, så det blir bra. Kanske behöver en extra chokladbit bara för att muta hjärnan 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *