Snabba puckar

Blir mycket om hästarna nu men det är också vad som tar upp mest tid för stunden, första perioden har vi dessutom bara två teoretiska kurser.

Iallafall! Igår var det lite synd om Estelle. Först var hon en stjärna när hon fick framskor för första (tror jag?) gången, stod snällt hela tiden utan protester på att någon spikade i hovarna. Efter det satt jag på henne för andra gången i longering. Första gången (i måndags) satt jag bara på så att hon fick vänja sig vid mig på ryggen. Igår var det jag som gav drivande och förhållande hjälper, som hon är duktig på att förstå. Jag ska också försöka hitta ett bra tempo i trav, då hon har nära till tölt måste traven värnas om lite extra så fokus är att hon ska kunna trava med mig på utan att byta alltför ofta – så att vi tillslut kan visa upp fyra skilda gångarter.
Efter träningspasset gick vi till veterinär Ulf och så drogs två ganska stora vargtänder ut. Minst sagt en fullspäckad dag för Estelle men hon tog allt väldigt bra. Men hon sov nog ganska gott inatt 🙂

  

Med Samba går det bra men hon börjar komma in i en riktig energi-knäpp! Har ridit syskon till henne så jag kan ana vad som väntar, hehe. Hon är bara fyra år men håller sig bäst i psyket av att ridas ganska mycket, därför försöker jag hitta ett upplägg som är varierande för kroppen men stimulerande för hjärnan. Igår när jag red var hon spänd som en fiolsträng i början! Samba som har en helt klockren tölt grisepassade till den grad att hon vixlade några gånger, men det som funkar bäst i sådana lägen är att rida framåt. Så vi red runt i den där grisepassen tills hon kunde börja relaxa lite, då kom hennes rena fina tölt tillbaka och vi kunde avsluta med att sänka halsen i trav. Hon är rolig den där damen, i slutet av passet var hon som vilken lugn turridningshäst som helst 😉


Samba och min klasskompis Elsas Yngvi häromdagen efter en tur på slingan och travbanan.

Idag ska Estelle ridas igen, gissar att vi knäpper loss longeringslinan så att vi tar oss runt själva idag utöver att hitta lite mer gångarter. Samba vet jag inte riktigt än vad vi hittar på. Rider eller promenerar på travbanan tror jag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *