Estelle och Samba

Min kärlek till chips är så stor att jag nio gånger av tio råkar kalla Estelle för Estrella, får nog köpa en påse imorgon till fredagsmyset 😉
Unghästblocket känns jätteroligt då det verkligen är ett lyft från förra gången. Jag är väldigt nöjd med inridningen jag gjorde i våras, men nu har jag högre krav på resultatet vilket gör att jag måste snabba på utvecklingen lite (men självklart inte mer än hästen klarar av). Lärare Sara har full koll på målet med unghästarna och ser till att jag inte såsar för mycket! Idag longerade vi i korallen med sadel på och bett under repgrimman. Estelle är känslig på ett väldigt bra sätt men behöver lite hjälp att tänka framåt även om hon blir osäker. Superduktig idag var hon, och rolig att jobba med – smart och snäll.
Igår besiktades unghästarna i ridhuset av bland annat Vignir som också ska examinera oss vecka 43. Man ser på allt från päls till gångarter och för protokoll så att det finns en utgångspunkt som avgör lite vad man bör klara av när inridningen är färdig.


Jag och Estre… Estelle.

Igår och idag red vi fortsättningshästarna för Vignir, med samma syfte som med unghästarna. Vignir red igår efter att ha sett oss visa hästarna (visade Sambas fina gångarter som jag inte lyckas komma åt än hehe) och idag red vi hela passet. Målet är att få tydligare och mer långvariga svar från hjälperna samt att kunna behålla gångarterna och välja kontakt. Samba är väldigt duktig på att svara för mina hjälper men behöver fortsätta utan att jag behöver påminna henne. Hittills har jag också låtit henne gå i den gångart hon vill, men nu är det dags att be om att hon behåller gångarten och genom det kunna bli starkare och få bättre balans. Samba har varit positiv och villig båda dagarna och svarar bra på det vi bett henne om! Så rolig häst att träna, bara fyra år är hon ju också.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *