Prinsess(hästen) Estelle

Alla unghästar på plats så utan att överdriva kan jag säga: nu köööör vi! Sju veckor kan man hinna mycket på men då får man ligga i lite. Som tidigare nämnt har vi tre unghästar men två studenter, så på dagens lektion lärde vi känna samtliga bebisar lite för att sedan välja vem som ska rida in vilken häst (så rider lärare Sara in den tredje jämsides, perfekt möjlighet för oss studenter att få se mer demos under det här blocket).

Vi tog hästarna en och en och började i boxen med att fösa hästen runt, för att se hur hästen hanterade det och så att dom ska lära sig vad som ska göras. Efter det gick vi till korallen för att longera och se hur hästarna rörde sig och betedde sig. Efteråt, när vi sett hur hästarna är i lynnet och gångarterna, så delade vi ut hästarna åt oss själva (med lite hjälp hehe, det var svårt att välja). Som jag skrivit tidigare så vill jag gärna rida in den här hästen och kunna få godkänt enligt C-tränarprovet. Elsa var säker på vilken hon ville rida in, så kvar till mig blev hästar som var olika men som båda hade saker som skulle utveckla mig som ryttare. Valet blev till sist den som hade mer tölt, så att jag får träna på att utveckla och bibehålla gångarter i inridning (min förra unghäst töltade ju bara, hehe) 🙂

Estelle heter hon, stoor fin musblack och väldigt cool men känslig. Vi jobbade lite till med hästarna efter utdelningen och borstade, lyfte hovar, hade på sadel och bett. Det blir så roligt det här, och utmanande på ett bra sätt! Imorgon har vi Vignir, då ska vi få en dagsstatus på både unghästar och fortsättningshästar för att ha något att jämföra med när vi examineras 🙂


Till vänster Estelle, till höger morgonens utsikt efter jouren.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *