Period ett: unghäst och fortsättningshäst

Första veckan här handlar mest om introduktion till de nya kurserna så det rullar igång sakta men säkert. De nya ettorna är ett härligt gäng och vi har redan hunnit med två fikakvällar och pratat om allt från kobingo till hur vi borstar hästar 😉

I ridkursen har vi pratat om den kommande första perioden där vi kommer ha en varsin unghäst och fortsättningshäst (=inriden men inte utbildad). Fortsättningshästarna är anlända och redo för träning så igår red vi på dom för Camilla plus att hon provade båda. Jag har ju min Samba och det gick bra, hon är så rolig att rida! Vi ska sätta upp mål inför träningsperioden och igår satte vi igång enkelt med att förfina (och förenkla) hjälper. Skriver senare om målen jag har med henne 🙂


Med Sara har vi pratat om unghästdelen och gått igenom C-tränarprovet. Vi kan klara den här delen av kursen utan att klara målen för C-tränare då den här delen är en förberedelse inför ”the real deal”, men jag och klasskompis Elsa satsar ändå på att få de minst 7.5 poängen man måste få om man gör C-tränarprovet. Enklare saker kan man utsätta sig för men man lär ju satsa lite 😉 Unghästarna kommer dock nu i helgen och på torsdag nästa vecka ska vi besikta dom (och fortsättningshästarna) med Vignir som även kommer examinera oss, så vi får ha lite tålamod 🙂

Efter lunch har vi vuxenstudenter en mystisk gemensam aktivitet, spännande att se vad det blir. Samba behöver praktiskt nog en vilodag så jag stannar bara senare på dagen och borstar lite (och kliar med grepen, hennes absoluta favorit).

I helgen är det tävlingar på Wången som klubben Gneisti anordnar och som sagt så anländer unghästarna. Sedan kör årskurs två igång på riktigt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *