Gör om gör rätt

I torsdags var det muntlig syntes där vi ska välja ett påstående som vi ska argumentera för/mot. Det handlar om att som hippolog kunna ta fram relativ fakta och forskning för att avgöra och lära ut vad som stämmer eller inte. Jag valde påståendet ”hjälptyglar får hästen att gå i rätt form” då hjälptyglar och (främst) form är något jag intresserar mig för. Dock så måste jag göra om den då jag inte hade tillräckligt med belägg hehe. Ingen ursäkt, men en förklaring är stalltentan som tog upp mycket tid samt att jag var distraherad av avlivningarna jag var med på och var nervös inför (men gick bra att vara med trots allt). Jag gjorde det jag kunde men är ändå skönt att göra om och visa vad jag kan på riktigt. Man är inte alltid på topp 🙂

Igår kväll anordnades det med hjälp av hippologens akademiska studentkår, HAS, en avslutning för treorna som går ut nu på fredag. Vi grillade, åt god efterrätt och spelade kubb. Dom fortsatte kvällen med bland annat bastu medan jag åkte hem, då jag kom direkt dit från en jobbdag i stallet och ville hem och duscha och sova 😉

Idag har jag gjort alldeles för lite vettiga saker men vad gör det om 100 år. Jag delade manen på Samba, det lilla hon har… Hehe. Hon verkar fälla lite av manen också men vill se om manen ligger kvar om jag delar den så att den förhoppningsvis kan fortsätta växa på båda sidorna. Annars får jag kvickt ta ur tofsarna så hon inte blir flintis!

Så tycker jag att vi alla ägnar ett tack åt moder natur för det fantastiska vädret vi har, samt ett grattis till alla sorters mammor på mors dag 🙂 (Kanske räknas vi hästmattar också? 😉 )

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *