Hoppsan hejsan

Swish har det sagt och så var det söndag. Sitter i soffan med öppen balkongdörr. Luktar lite ko från granngården men det är så lyxigt med det fina vädret att det inte gör något alls 😉

Vad har hänt i veckan då? Samba försöker jag hålla igång någorlunda men haft lite dålig inspiration och motivation, det blir ju liksom så ibland. Det är mest att jag känner mig uttråkad och vill ha nya situationer att ta tag i, vilket vi snart kommer att få. I torsdags gick hon från att vara en spännis till att kunna ridas! Med en signal jag lärde henne från marken några minuter innan kunde jag få henne att söka sig framåt och nedåt genom att lyfta ryggen genom magmusklerna, slappna av och helt enkelt använda all energi till att arbeta på ett bra sätt. Suuuperroligt! Såklart galoppade vi flera varv också då hon har väldigt lätt för det. Bästa galoppen jag stött på! (Är faktiskt inte jättepartisk här, har inte ridit så många islandshästar med så bra galopp!) Idag fyller hon fyra år 🙂

Lydia har haft några gummibolls-pass där det känns bra. I fredags gick hon med på antagningsprovet (roligt gäng, hoppas på att få se dom/er igen i höst!) och skötte sig fint, men såklart så fick hon lite nya intryck och det tog ett ridpass igår att få tillbaka ”våran” ridning. Hon är bara sex år men otroligt schysst och enkel att ha att göra med, tråkigt nog så är ju ridprovet imorgon och efter det ryker antagligen skorna inför betet som börjar snart.

Stalltenta och några mindre uppgifter kvar, utöver det så är det lugnt och skönt plus gissningsvis deltagande i den årliga städningen av stallet. Hoppas att vädret fortsätter i samma anda som den här helgen!

Idag har min kära nära vän Sanna åkt hem efter att ha bott hos mig och tävlat på Wången sedan i fredags. Gneistis vårkval har ägt rum och mestadels har vi suttit på läktaren i solen, vilket resulterade i en intressant bränna på ena halvan av kroppen haha 😉 Roligt att se på många fina hästar men sugen blir man ju, dröjer dock ett tag innan jag och Samba kan ställa upp 🙂 Hipp-treorna har tävlat fyrgång, femgång och tölt då de har tävlingsblock nu. Mycket bra gjort allihopa!

Det var lite det som hänt. Nu lär jag lägga ett kol på tentaplugget som jag inte är så duktig på hehe.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *