Hektiskt

Inlämningen om mineraler och vitaminer och tentan i genetik ligger dagarna efter varandra nästa vecka vilket gör det lite hektiskt just nu med plugget. Jag har haft svårt att få ordning på mineraluppgiften så den är mycket mindre färdig än vad jag hade önskat hehe men det är bara att jobba ända in i kaklet. I värsta fall så är det ju bara att göra om tentan eller uppgiften 🙂

Ridningen är igång och jag har nu Lydia som jag rider inför töltprovet. Hon är riktigt rolig och otroligt schysst, men jag måste få ordning på mig själv för att få ordning på henne – lärorikt!

Våren har dragit igång ordentligt också och trots att jag förväntar mig bakslag med snö så är det härligt att snön smälter och värmen smyger sig fram. Tillochmed några tussilago har tittat fram!

Och här ser ni hur mycket snö det faktiskt har varit hehe, samma grind olika tider på året:

Samba tränar jag så varierat jag kan och framförallt så ger jag henne tid att vänja sig vid det nya underlaget. Från is med packad snö ovanpå till antingen klafsiga eller stenhårda grusvägar på nolltid. Att vänja hästarnas senor och leder på nya underlag (och att variera underlag) är viktigt för hållbarheten. Att för snabbt träna på underlag hästen inte är van vid kan leda till överansträngningar och hältor – som man ju gärna undviker!

Nu ska jag äta och så plugga vidare. Det som funkar för mig är att tänka att om en vecka är både inlämning och tenta avklarade, förhoppningsvis! Om inte så kanske det bara är en sak som behöver göras om 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *